Category


Restauratie

Foodhall Breda

concept transformatie van bioscoop tot foodhall – binnenplaatsjes in de gesloten bouwblokken – vensters op de stad – industriĆ«le uitstraling Een voormalig bioscoopcomplex in de binnenstad van Breda is getransformeerd tot Foodhall. Het bestaande gebouw, bestaande uit verschillende bouwvolumes, haakt met twee gevels aan op de stad, de Schoolstraat en de Reigerstraat. In nieuwe opzet..

Restauratie pastorie. centrale hal en ornament trapleuning

De voormalige pastorie aan de Sint Janstraat 16 in Breda is een bijzonder gebouw met verschillende tijdslagen. Het gebouw langs de straat dateert uit 1890 en de vleugel op het achterterrein uit de 16e eeuw. Beide hebben een hoge monumentale waarde. Onder het pand liggen enkele historische kelders. In 2006 heeft C5 Architecten de pastorie..

Villa Montenshof

Concept Bij de voormalige burgemeesterswoning van Breda is aan de achterzijde de keuken vergroot, een nieuwe serre gebouwd en een dubbele vrijstaande garage gebouwd. Alles in de bijpassende stijl van deze klassieke woning. Veel aandacht is besteed om de gedateerde woning duurzaam te maken t.a.v. energieverbruik en in het interieur een frisse look te verkrijgen.