Category


Projecten

Foodhall Breda

concept transformatie van bioscoop tot foodhall – binnenplaatsjes in de gesloten bouwblokken – vensters op de stad – industriële uitstraling Een voormalig bioscoopcomplex in de binnenstad van Breda is getransformeerd tot Foodhall. Het bestaande gebouw, bestaande uit verschillende bouwvolumes, haakt met twee gevels aan op de stad, de Schoolstraat en de Reigerstraat. In nieuwe opzet..

Tuin van de Baronie

Het project ligt aan de rand van de binnenstad en vervangt een voormalig garagebedrijf. Fase 1: C5 Architecten heeft het stedenbouwkundige plan ontworpen. Dit bestaat uit een nauwe stadsstraat haaks op de singel. De stadsstraat is verbonden met een groene, autovrije woonhof. Het is een toonbeeld van compact bouwen. Het 1 hectare grote terrein heeft..

driesprong

concept wonen aan buurtpark – carré – gesloten bouwblok -geluidbelaste gevel De Driesprong is een oude Molukse buurt waar de huurhuizen niet meer voldeden. WonenBreburg heeft een nieuwe stedenbouwkundige opzet laten maken met een gedifferentieerd woningaanbod. Onderdeel van het plan waren twee carrévormige woonblokken aan een buurtparkje. Kenmerkend zijn de gesloten hoeken en de privétuintjes..